torsdag 2. april 2015

1 April

Dagen startet som vanlig med lufting ute av alle 6 hundene. Denne gangen hadde jeg bare Ficus og valpene med meg først - for det er litt styr å holde øye med alle 6 på en gang....
Valpene er fortsatt veldig flinke. De går på do ute hver morgen.
Arya er forresten begynt å gå opp trappene (alle 3 "går" ned....), Myija har klart ett trinn, men Iver klarer det ikke enda - han er nok for tung.

Nå får de lite melk av Ficus - hun nekter dem å amme mer en bitte litt, men de spiser godt av tørforet de får - som de helst vil ha tørt..... Jeg har forsøkt å blande i babydogmelk, men det vil de ikke ha, så nå har jeg brukt den "gammeldagse" metoden med Kefir - vet det sies at hundene ikke skal ha det, men alle våre hunder har nå overlevd tidligere, så satser på at det går bra denne gangen også (kan forresten fortelle at da veldig mange andre hunder fikk diare på Dania i sommer gav vi våre blåbærbiola - og hadde ikke noe trøbbel....)
Aller helst vil valpene stjele de voksne sin mat - og tante Key tillater det - snille vennen. Dewey tillater det ikke.
Nesten alle sammen - mangler Key.

To små søstre.

"Guttene".

Etter morgenøkten, som bestod av masse bjeffing denne morgenen. (Valpene lå på hver sin side av av bordbeina og bjeffet på hverandre alle 3), sov de litt før vi dro på Kilden for å trene dem litt på lyder, folk og miljø.

 Trening på Kilden - tok bare bilde av Iver. Film finnes her: Miljøtrening på Kilden.

Var ikke så mye folk der, men tror likevel det var nok for valpene første gang. Jeg hadde ikke tenkt på å filme, så det ble noen bilder av Iver som var førstemann, før jeg filmet resten. Bilturen skjedde uten mamma (Ficus) denne gangen - hun var hjemme. Det gikk likevel veldig bra, bitte litt piping i tunellen ellers ingenting som jeg fikk med meg.
Maia var med meg og vi tok ut en og en valp. Litt berørte var de nok på hver sin måte, men ikke noe jeg syntes var unormalt.

Gulvvasken fikk de ikke være med på i dag...., så da la de seg sammen med Ficus i hulen sin.


Resten av dagen fikk de bare her hjemme. Eivind var ute litt med dem i mørket - og det gikk bra.
Selv gav jeg dem griseørestrimler for første gang, mens vi hadde på lydcden med vær, torden og raketter. Den stod på 3/4 styrke og valpene brydde seg ikke en plass. De hadde det så travelt med å krangle om griseørene.

Bildene under viser valpene om er optatte av griseørene sine, mens lydcden står på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.