mandag 30. mars 2015

6 uker gamle - fredag

Fredag:
Tiden flyr fortsatt. Valpene er i dag allerede 6 uker gamle (begynte å skrive dette på fredag....). Planen min var å skrive i bloggen flere ganger i uka - men sånn gikk det ikke....
Jeg spamer litt på FB i stedet da....

Utviklingen til valpene går i reserfart. Jeg prøver å gi dem minst 1 ny opplevelse hver dag. Det skal jo ikke være for mye - men heller ikke for lite.Valpene er nå ute og går ordentelig på do hver morgen - de har de gjort i nesten 2 uker nå. Jeg har desverre ikke mulighet til å gå ut med dem hver gang de burde ha vært ute, men har i hvert fall laget en morgenrutine. Jentene er veldig flinke til å gå på avisene, men de glemmer seg selvsagt ut av og til. Iver er ikke fullt så flink....

Iver stjeler og tygger sko.....

Jeg har fått 3 nye vaskehjelper.....

Myija VIL være venner med Dewey.

Arya og Key - to gode venner.

Myija har lurt seg til å få være i sofaen.....
Da de var 5 uker fikk de prøve Fitpaws produkter - og alle 3 gikk oppå dem før jeg fikk lagt fra meg alt. Veldig kjekt å se hvor trygge og fine de er. Jeg fortet meg selvsagt med å kutte opp noen godbiter til dem, sånn at de fikk belønning for å gå på produktene - noe som gjorde at de ble enda ivrigere. Arya satte til og med "bamse" på Fitpawsbeinet - lille nurket. Jeg fikk nesten sjokk!
Dette var også første gangen de var alene hjemme over lengre tid (sammen med Ficus), men det gikk veldig bra. Arya hadde satt seg fast bak sofaen den ene dagen da jeg kom hjem, men det virker ikke som om hun har tatt noen skade av det. (De var opprinnelig stengt inne i valpegarden - men var kommet seg ut...., jeg hadde heldigvis sikret det meste i tilfelle det skulle skje - men det var ikke i tankene mine at de skule klare å komme seg bak sofaen.....)

Flere har vært innom for å hilse på valpene, og Ficus er flink og lar folk få hilse på dem. Hun er litt mer voktete ute enn inne når det kommer folk, men det er forståelig.

På onsdag som var, kom Elin på besøk fra Sandefjord for å hilse på Arya. Det var koselig både for oss og valpene - og forhåpentligvis henne også.

Tunnellen har fått nye bruksmuligheter...., den kan rulles når man leker inni, den kan soves i og den kan klatres over - og brukes som trampoline....., kjempekjekt syntes valpene.
Valpene prøver forresten nå også å komme seg opp i sofaen..... Myija piper for å få oss til å hjelpe henne opp - så hun er allerede blitt en sofahund.... (nå er det ikke så farlig med henne - for jeg vet jo at hun kommer til å få lov til det i fremtiden også...) Verre med de andre to....
Ellers har de har klart å komme seg opp to trappetrinn, men triller ned igjen.... - Ute er det store murtrinn, inne er det vanlige trinn, men.... De er jammen meg en håndfull selv om de bare er 3.....

Valpene har vært ute i regnvær og kulde - og de gjør ikke noe av det, alt er bare kult.

Maia har trent "innkalling" med valpene og det ser ut til at grunnlaget jeg legger i forbindelse med mating, sitter bra.

Valpene får bruke nesa si hver dag - og du hører nå når den lille nesa er i aksjon.
Da Elin var her holdt Fcus på med et kokosnøttskall som hun hadde funnet ute og som hun dro med seg inn, det tygde hun sundt og valpene var like ivrige etter å tygge på dette skallet som Ficus var. Men siden det var små biter tok jeg det fra dem, Iver - som hadde et skall i munnen lette lenge etterpå med nesa si etter skallet - noe jeg synes er kjempebra! Ingenting i veien med nesa og søkslysten i alle fall.

Valpene sover fortsatt på hunderommet om natta - sammen med Ficus. Jeg putter dem også inn der hvis de må være lenge alene, men ellers har de nå full tilgang på kjøkkenet og stua hele tiden.

Key leker med valpene - og av og til ser det ut som om hun skulle ønske de var hennes....

Dewey er fortsatt ikke overbegeistret - han tillater dem å stjele mat av seg, men vil helst ikke ha dem for tett innpå seg, da prøver han å knurre dem vekk. Er sjeldent det nytter da - valpene søker han aktivt, særlig Myija er veldig opptatt av han. Likevel passer han på hvis de bråker for mye (slåss), eller gjør for mye ugagn - da leker han "onkel politi".

Myija bryr seg ikke så mye om Dewey ikke vil ha noe med henne å gjøre....., 
han kan fint brukes som pute.....


Valpene leker med alt mulig. Drar til og med rundt på kjetting og metallskåler. Har jaktlek med skurefilla, og henger i bukssebeina.....

Jeg har satt på torden og rakettbråk i form av cd (når de er alene, siden noen av de store er redde) - mens valpene sov godt under bordet.

De har fått ett lite bur som de trives godt i. (Vitsen er bare at de skal vende seg til det - jeg lukker ikke burdøra). Det ble undersøkt med en gang og det er rett som det er at de går inn og legger seg der.

I dag kom "burtreningen" forresten godt med, for da jeg la dem i bilburet for at de skulle få sin aller første kjøretur, roet de seg fort. Ficus var flink og lot dem få amme også. Vi kjørte til Forus, der de fikk treffe Helen. Det var 2 små pip i løpet av hele bilturen - og det var i sykehustunellen. På hjemveien sov de og da jeg åpnet buret her hjemme bar jeg opp en og en valp, mens de andre fikk bli igjen i buret. De lå avslappet og bare tittet ut.

På turen i dag fikk de oppleve nytt miljø. De var bare nyskjerrige og lekne - veldig betryggende å se. De hilste på Helen for første gang og det gikk helt fint. Da jeg skulle ha dem i bilen igjen kom en dame gående - og begge jentene løp uoppfordret bort til henne for å hilse på - enda hun ikke tok kontakt med dem på forhånd. Så kjekt å se! Iver var opptatt med å dra i båndet til mammaen sin.
Her er en link til filmen jeg laget (den var for stor til at jeg fikk lastet den opp her).
Valpemiljøtrening fredag

Mandag:
Lørdag var det 3 barn, 6 voksne og 8 hunder her - med valpene. Det ble en aktiv dag. Valpene lekte med ungene - og litt med Einar sine hunder.

I går startet båndtreningen så smått. Jeg tok ut en og en valp. Arya gikk veldig fint - de to andre tullet litt. Iver fikk hilst på en av de eldre nabodamene (rundt 80 år tror jeg...), som falt pladask for han. Hun la seg på plenen og lekte med han. Han tillot også at hun løftet han opp, bare logret og slikket henne.

I dag har jeg bare rukket å vært ute med Arya enda - mellom regnbygene. Vi gikk ned til "Breivikparken" der hun fikk hilse på en liten gutt på ca 4 år - og en jente på ca 11. Miljøtrening helt alene i dag.

Arya
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.