mandag 16. mars 2015

Valpene vokser og utvider sin verden...

Oj, som tiden flyr.... valpene vokser og vokser. Nå er de virkelig blitt små personligheter. Alle 3 har begitt seg på oppdagelsesferd utenfor valpegarden - og de finner fint inn igjen selv. Både stua og kjøkkenet er tatt i bruk av dem - det er nesten umulig å holde dem innestengt lengre, for Ficus åpner for dem ;)


Alle valpene leker veldig bra, både med seg selv, med hverandre og med oss. Jeg har lagt en del forskjellige  ting i valpegarden: leker, papp, stoff, skinn, tepper, metall. De har også fått en liten tunell - og den har alle 3 løpt igjennom. Tunnellen vipper litt av og til, men det ser ikke ut til at noen av valpene bryr seg om det. Jeg har også lagt et metallokk fra en kjele inn til valpene. Det ligger på hode og fungerer som ett vippebrett av matall - ingen av valpene bryr seg om at det vipper - og heller ikke at det bråker. Ikke engang Arya som er den som reagerer mest på uvante lyder, bryr seg. Arya var faktisk den første av valpene som stod med alle fire labbene oppå lokket og balanserte - kjempekult å se, men desverre rakk jeg ikke å ta bilde av det.

Valpene er kanonflinke til å søke avisen når de skal på do. Jeg er imponert. De har gjort det siden de var 3,5 uke.
Ellers har valpene nå hilst på flere helt fremmede mennesker. De har også fått hilse på Einar sine hunder, Lucie og Diego. Lucie bydde seg ikke så mye om valpene, men Diego var fryktelig nyskjerrig. Vi måtte passe litt på for han er bare valp selv og leker litt hardhendt (typisk aussie....) Ficus var veldig på vakt overfor Diego, men Lucie brydde hun seg ikke om.


Key og Dewey ungår valpene så godt de kan - de synes vist ikke så veldig om disse småkrypene som har invadert hjemme vårt, valpene derimot vil veldig gjerne bort til hundene. Myija har sågar forsøkt å bite litt både i halen og potene til Dewey.

Iver er blitt en kosekutt. Han virker som om han liker å ligge på fanget og kose. Han liker også både å leke, plage søstrene sine og ha dralek med oss. Han virker å ha ett bra "kampbitt" allerede. Knurre kan han og nyskjerrig er han. Han tar utfordringene som de kommer - liker seg godt i tunellen, men kan innimellom virke som en liten tenker.


Arya virker å være sjefen i kullet. Hun tukter de to andre ganske hardt. Virker litt lydvar, med det mener jeg at hun skvetter fort, men likevel så løser hun fort opp - og sjekker ut ting. Leken og nyskjerrig er hun. Bruker nesen bra, og har som sagt balansert på grytelokket allerede.

Myija er den som helst vil være med oss og de andre hundene. Hun stikker ut av garden så fort hun får sjangsen - og legger seg ved føttene våre. En veldig nyskjerrig frøken som utforsker omgivelsene så fort sjangsen byr seg. Hun blir tuktet litt av søskenene sine - særlig av Arya, men hun freser fra seg og går på med nytt mot. Virker veldig uredd. Også hun leker godt - både alene og med oss.I går hadde valpene "godbitsøk" for første gang. De forstod ikke så mye av det, men de snublet nå over noen av godbitene som Eivind hadde strødd inne i valpegarden før han tok med seg de voksne hundene på tur. Ett par ganger så jeg også at de små brukte nesa bevist - så det er nok bare å fortsette med å "trene" på dette.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.