mandag 2. mars 2015

17 dager

17 dager gamle er valpene blitt. Vekten er nesten 3 doblet - alle 3 veier godt over 1 kg. Myija er noen gram mindre en de andre to.

Alle 3

Iver og Myija

2 uker gamle fikk de sin første ormekur (etter dyrlegens anbefaling). Det var en liten utfordring...., men jeg fikk nå i dem pastaen til slutt. Myija smattet og spiste villig nok, de andre to prøvde å spytte ut..... Det var nok mest den uvante smaken og konsistensen som var årsaken, for de smattet nå de også - etter hvert.

Dewey har bestemt seg for å være frivillig "valpevakt".

Alle tre prøver å sette beina under seg (og har gjort det i noen dager nå. De ser ut som små "bambier på isen" der de prøver å gå.

Jeg har planer om å ta dem opp i stua en gang denne uka, for nå har Ficus tillatt både Dewey og Key å komme inn og se dem. På fredag løftet jeg en og en valp ut til Dewey og Key, så de skulle få lukte litt på nykommerne. Det gikk veldig bra (akkurat som jeg hadde trodd). Lørdag åpnet Ficus selv døra så de fikk komme inn på valperommet. Hun gikk til og med ut, mens de var der (Eivind satt ved kassa og passet på), men det vitner jo om at Ficus er veldig trygg på både oss og hundene her i huset. Key la seg bare i hundesenga og tittet på dem, Dewey var mer nysgjerrig.

De siste dagene er valpene også så smått begynt å sette seg - så skjønne.

Myija og Arya (vanskelig å ta bilde av helt svart hund.....)

Valpene er begynt å studere både oss og omgivelsene mer nå, og Myija reagerer veldig på lyder - siden torsdag. Arya begynte å reagere litt fredag, og Iver reagerte ikke særlig før søndag - er veldig godt sovehjerte på den lille karen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.